Dolar8.02288.0550
Euro9.48579.5238
İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ÖDÜLÜ: KARDELEN AİLE EĞİTİM KÜLTÜR VE ÇEVRE DERNEĞİ

KARDELEN DERNEĞİ, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin eğitim düzeyinin arttırılması, kültürel yönden gelişmeleri ve toplumumuzda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla, 2004’te bir avuç gönül insanının gayretleri ile kurulmuştur. Toplumsal çözülme ve çürümenin olduğu zor bir zamanda, tıpkı soğuk günlerde karlar arasında kendini gösteren kardelen gibi olmayı amaçlamakta ve çalışmalarını o ciddiyetle sürdürmektedir.

Kültürel alanda birçok eğitim semineri, panel ve sempozyum düzenlemiş olan KARDELEN DERNEĞİ, farklı alanlara dönük birçok farklı kurs, Kur’an halkaları, yaz okulları ve tefsir dersleri faaliyetlerinde de bulunmaktadır.

Derneğin aktif olduğu bir diğer alan ise yardım faaliyetleridir. 2012 ve 2013 yıllarında yerli ve yabancı çeşitli STK’ların katılımıyla gerçekleştirilen “Suriye İçin Tıbbi Yardım Konvoyu”na Keçiören Belediyesi ile birlikte ev sahipliği yapmıştır. “Kardelen Derneği İslam Kardeşliği Projesi” kapsamında Bosna Hersek, Preşeva ve Karadağ'dan gelen 14-20 yaş arasında 120 öğrenciyi ağırlamış, dini, Tarihi ve kültürel kardeşliği pekiştirmek için 15 gün yoğun çaba sarf etmiştir.

Mülteci sorunuyla da aktif ilgilenen KARDELEN DERNEĞİ daima mağdur ve mazlumların yanında yer almaktadır. Bu faaliyetlerinden dolayı İnsan Hakları Örgütlü Mücadele Ödülü’ne layık görülmüş olup, ödül, Genel Başkan Yardımcılarımızdan Osman YURT tarafından Dernek Başkanı Şükrü CAN’a takdim edilmiştir.